ابزارهای Manual actions ، Security issues ، International Targeting ، Messages

سلام خدمت شما عزیزان و کاربران یاس وب. با من همراه باشید با ادامه دوره جامع آموزش سرچ کنسول گوگل.

ابزار Manual actions (اقدامات یا جریمه های دستی)

همانطور که می دونید گوگل، ربات ها و الگوریتم های زیادی داره تا بتونه کیفیت جستجوی کلمات در نتایج گوگل رو ارتقا بده و با این الگوریتم ها، کاربرانی که تخلف میکنن و گوگل رو دور میزنن و از روش های سئو کلاه سیاه استفاده میکنن، جریمه میکنه. اما در کنار این جریمه های خودکار که توسط الگوریتم های گوگل انجام میشه یه نوع دیگه جریمه دستی هست که توسط یک شخص انجام میشه. یعنی شما یه تخلفی در سئو انجام میدید و یکی از کارشناسان شرکت گوگل شما رو به صورت دستی جریمه میکنن.

ابزار Manual actions (اقدامات یا جریمه های دستی)

شما اگه سئو کلاه سیاه انجام بدید یا سایتتون اسپم شناخته بشه یا هک بشه یا محتواهای کپی و بی کیفیت منتشر کنید یا بک لینک های بیش از حد انجام بدید، احتمال داره در صفحه Manual actions پیام هشداری دریافت کنید. اگر پیغام No issues detected دریافت کردید یعنی مشکل خاصی در سایت شما وجود نداره. این نکته رو در نظر داشته باشید که اگه شما هیچ پیامی در قسمت Manual actions دریافت نکردید معنیش این نیست شما هیچ جریمه ای نشدید.

گاهی اوقات احتمال داره سایت شما توسط الگوریتم های گوگل پنالتی بشه اما در بخش Manual actions پیغامی دریافت نکنید. گوگل همیشه سعی میکنه جریمه های سایت ها رو بدون اطلاع قبلی اونها انجام بده. اگه گوگل بخاد بابت هر جریمه اطلاع بده و علتش رو هم بگه مثلا شما به علت اینکه لینک های اسپم انجام دادید، جریمه شدید، راه های دور زدن گوگل بسیار زیاد میشه.

بنابراین اگه شما پیغام No issues detected رو دریافت کردید همیشه به این معنی نیست که هیچ جریمه ای نشدید و شما اصلا متوجه نمیشید که آیا از طرف گوگل جریمه شدید یا نه. و اینو در نظر داشته باشید که گوگل هیچ وقت طرز کار الگوریتم هاشو برای کاربران توضیح نمیده. در نتیجه صفحه Manual actions زمانی میتونه اهمیت داشته باشه که پیغامی غیر از No issues detected دریافت کرده باشید. اونوقت باید پیگیر رفع جریمه از طرف گوگل باشید.

ابزار Security issues (مسائل و مشکلات امنیتی)

یعنی سایت شما به مشکل امنیتی برخورده و برای کاربر و کامپیوتر کاربر میتونه مشکل ایجاد کنه و باید این مشکل رو هر چه سریعتر رفع کنید.

ابزار Manual actions (اقدامات یا جریمه های دستی)

انواع مشکلات امنیتی که در یک سایت رخ می دهد :

  1. احتمال داره سایت شما هک بشه و یه تعدادی زیادی محتوای اسپم بدون اجازه شما در سایت منتشر بشه. گوگل اینو تشخیص میده و برای احترام به کاربر این محتواها را از نتایج خودش حذف میکنه.
  2. ویروس هایی وارد سایت شما میشه و به محض اینکه کاربر سایت شما رو باز کنه کامپیوتر کاربر دچار مشکل میشه.
  3. سایتتتون هک بشه و یه نرم افزار مخربی وارد سایتتون بشه و کاربران رو وادار کنه تا اطلاعات شخصیشون رو ارسال کنن و از این اطلاعات سو استفاده کنن.
  4. به وسیله هکر لینک دانلودی در سایتتون قرار بگیره بدون اینکه شما اصلا متوجه بشید و کاربر سایت شما بیاد این نرم افزار رو دانلود کنه و سیستمش دچار مشکل بشه.
  5. احتمال داره سرور سایت شما هک بشه و وقتی کاربر روی سایت شما کلیک میکنه به یه سایت دیگه ای ریدایرکت یا هدایت میشه.
  6. دیتابیس سایت شما هک میشه و سایت شما رو به کل نابود میکنه. یا مثلا کاربر سایت شما رو باز میکنه و از سیستم کامپیوتر کاربر برای استخراج ارز دیجیتال استفاده میکنه و CPU سیستم کاربر رو درگیر میکنه.

شما اگر در صفحه Security issues پیغامی دریافت کردید یعنی سایتتتون به مشکلی امنیتی برخورده و احتمال زیاد هک شده و باید سریعا این مشکل رو برطرف کنید و پیشنهاد میکنم حتما این مشکل رو به متخصص امنیت سایت بسپارید چون سایتتون باید به صورت تخصصی بررسی بشه و علاوه بر این که مشکل امنیت سایت شما باید حل بشه باید راه های نفوذ هکر هم مشخص بشه که هکر از چه راهی به سایت نفوذ پیدا کرده و راه های نفوذ هکرها مسدود بشه که دیگه این مشکل رخ نده.

پس از اینکه مطمئن شدید مشکل برطرف شده باید بیایید به گوگل درخواست بدید تا سایت شما رو بررسی کنه و اگر مشکل امنیتی حل شده باشه. درخواست شما از طرف گوگل تایید میشه.

خیلی از کاربران از وردپرس استفاده میکنن. اگر سایت وردپرس، پشتیبان نداشته باشه خیلی راحت هک میشه و باید حتما هر ماه سایت شما به لحاظ امنیتی به روز بشه و راه های نفوذ هکر ها مسدود بشه. و کارهای پیشگیری و موارد امنیتی سایت باید هر ماه انجام بشه. همیشه پیشگیری بهتر از درمانه. شما اگر تمایل داشتید می تونید سایتتتون رو به کارشناسان یاس وب بسپارید و از بابت مشکلات امنیتی در سایتتون دیگه خیالتون راحت باشه. و بخش پشتیبانی امنیتی یاس وب همیشه محافظ امنیت سایت شما خواهند بود.

ابزار International Targeting (تعیین اهداف بین المللی سایت)

ابزار International Targeting شامل دو بخش زبان (Language) و کشور (Country) است.

ابزار International Targeting (تعیین اهداف بین المللی سایت)

در قسمت زبان میگه که سایت شما تگ hreflang نداره. چون این سایت که دارم چک میکنم تک زبانه ست و نیاز به این تگ هم نداره. با استفاده از تگ hreflang شما به گوگل اعلام می کنید که محتوای سایت شما برای کدوم منطقه جغرافیایی و برای کدوم زبان هست و این تگ برای سایت های چند زبانه یا دو زبانه کاربرد داره.

یه سایتی رو باز میکنم که دو زبانه باشه. Ctrl + U میزنم و بعد Ctrl + F و در فیلد جستجو تگ hreflang سرچ میکنم. میبینید که دو تا تگ با زبان فارسی و انگلیسی مشخص شده. اگه سایتتون دو زبانه ست حتما چک کنید ببینید که آیا تگ hreflang رو داره یا نه. اگه سایتتون ۳ زبانه باشه باید ۳ تا تگ hreflang در اینجا داشته باشید و برای سایت تگ زبانه فارسی این تگ لازم نیست.

تگ hreflang

حالا وارد سرچ کنسول این سایت میشم که دو زبانه ست. قسمت language این سایت میخام بررسی کنم.

نمودار آبی رنگ میگه که صفحات دارای تگ هستن و گوگل اونها رو تایید کرده. اما نمودار قرمز رنگ میگه برخی صفحات سایت شما تگ hreflang رو ندارن. و باید این تگ در اون صفحات هم قرار بگیره. که اینجا نمودارش صفره و در حاضر اروری نداریم. اگه سایتتون دو زبانه ست و در این قسمت اروری داشتید ببینید کدوم صفحه سایتتون این تگ رو نداره و باید تگ hraflang رو در اون صفحات قرار بدید.

تگ hreflang

در قسمت Country می تونید کشوری که در اون فعالیت میکنید و به عبارتی کشور هدف برای سایت خودتون رو به گوگل معرفی کنید. اگه شما مثلا در این قسمت کشور کانادا رو انتخاب کنید به گوگل گفتید که اولویت اول نمایش سایت شما با افرادی است که با ip کانادا سرچ کردن. پس سایتتون چه تک زبانه باشه چه دو زبانه چون در ایران زندگی میکنید و احتمال زیاد هم کسب و کارتون داخل ایران هست، حتما کشور هدف رو روی ایران تنظیم کنید.

ابزار International Targeting (تعیین اهداف بین المللی سایت)

نکته: اگه دامنه سایت شما org ، com ، net و از این قبیل هست، حتما باید کشور هدفتون رو به گوگل معرفی کنید اما اگه از دامنه های local مثل ir استفاده می کنید نیاز نیست کشور هدف رو مشخص کنید. چون گوگل دامنه ir رو تشخیص میده که برای ایرانه.

ابزار Messages در سرچ کنسول گوگل

شما در این قسمت میتونید پیام های سرچ کنسول رو ببینید. هر از گاهی گوگل به مدیر سایت ها پیام هایی ارسال میکنه و همین پیام ها به ایمیل مدیر سایت هم ارسال میشه. و شما اگه اروری دریافت کنید یا کاربران سایتتون افزایش پیدا بکنه برای شما در قسمت Messages پیامی ارسال میشه و یه گزارش ماهیانه هم از وضعیت رشد سایت شما هم ارسال میشه.

ابزار Messages در سرچ کنسول گوگل

بررسی برخی از پیام های ارسالی در بخش Messages

  1. New Mobile Usability issues detected for site : یعنی در قسمت Mobile Usability یه مشکل جدید پیدا شده. در هر پیامی کلمه issues رو مشاهده کردید  یعنی یک مشکل و ارور و باید رفع بشه
  2. Your December Search performance : عملکرد و پیشرفت سایت شما رو در ماه دسامبر نشون میده. از جمله :
  • تعداد کلیک ها
  • ایمپرشن ها
  • Top performing pages
  • Top growing queries
  • Top performing queries
  • Devices
  • Top countries
  1. Some fixes failed for Mobile Usability issues on site : یعنی برخی از اصلاحاتی که در بخش Mobile Usability انجام دادید، برطرف نشد.
  2. New Products issues detected for site : یعنی مشکلاتی در بخش Products رخ داده است.
  3. We’re validating your Mobile Usability issue fixes for site : یعنی گوگل در حال تأیید رفع مشکلات بخش Mobile Usability سایت شما است.
  4. One of your pages is trending in Search : یعنی یکی از صفحات سایت شما در نتایج گوگل خیلی طرفدار و بازدید پیدا کرده.
  5. New Coverage issue detected for site : یعنی در قسمت Coverage یک مشکل جدید پیدا شده.
  6. New Unparsable structured data issue detected for site : یعنی مشکلات جدیدی در داده های ساختاریافته سایت شما شناسایی شده.
  7. Target country changed for site : یعنی کشور هدف در سایت تغییر کرده است (همان ابزار International Targeting که در بالا توضیح داده شد.)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *