با رشد سریع تکنولوژیهای مدرن و افزایش نیاز به متخصصین حوزههای دیجیتال در بازار جهانی، طراحی سایت توانسته خودش را به عنوان یکی از مهارتهای پراهمیت و مفید معرفی کند.
کشورهای بسیاری، بهویژه در اروپا، آمریکای شمالی و استرالیا، به دنبال متخصصانی در این زمینه هستند و از این رو مسیرهای مهاجرتی را تسهیل نمودهاند. افرادی که در زمینه طراحی سایت مهارت، تجربه و تخصص دارند امروزه راحتتر از هر زمان دیگری میتوانند به مهاجرت کاری به کشورهای توسعهیافته فکر کنند.
مهارتهای مورد نیاز برای مهاجرت از طریق طراحی سایت
برای اینکه بتوانید به عنوان یک طراح سایت به کشورهای خارجی مهاجرت کنید، به مجموعهای از مهارتهای فنی و غیرفنی نیاز خواهید داشت که در زیر به مهمترین آنها اشاره میکنیم:
مهارتهای فنی
- برنامهنویسی فرانتاند: یک طراح سایت خبره حتماً باید با زبانهای برنامهنویسی همچون HTML، CSS، و JavaScript آشنایی داشته باشد و بتواند با کتابخانهها و فریمورکهایی مانند js یا Vue.js نیز کار کند. داشتن دانش و مهارت در این حوزهها یک مزیت بزرگ برای طراح سایتی که قصد مهاجرت دارد، محسوب میشود.
- برنامهنویسی بکاند: طراحان سایتی که در حوزه بکاند فعالیت میکنند معمولاً متقاضیان بیشتری در بازار کار دارند زیرا بکاند نویسی یک کار کاملاً تخصصی و دشوار به شمار میرود. دانستن زبانهای برنامهنویسی مانند PHP، Python یا js یک مهارت پایه برای این طراحان سایت به شمار میرود، چراکه آنان همچنین باید با دیتابیسهایی مانند MySQL یا MongoDB نیز آشنایی داشته باشند.
- طراحی تجربه کاربری (UX) و رابط کاربری (UI): یک طراح سایت ماهر تمام UI/UX را به خوبی میشناسد و با اصول طراحی گرافیکی آشناست و میتواند از ابزارهای مختلفی همچون Figma یا Adobe XD به خوبی استفاده نماید و تجربه کاربری را ارتقا بخشد.
- بهینهسازی موتور جستجو (SEO): بهترین طراحان سایت گرچه لازم نیست متخصص SEO باشند اما باید با اصول آن آشنایی داشته و با تکنیکهای تخصصی برای بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو آشنا باشند یا حداقل بتوانند با متخصص سئو ارتباط صحیحی برقرار کرده و تغییرات مورد نظر وی را روی سایت اعمال کنند.
مهارتهای غیر فنی
- ارتباطات مؤثر: اگر میخواهید با ویزای کار مهاجرت کنید و در بهترین شرکتهای اروپایی یا آمریکایی مشغول به کار شوید، لازم دارید تا مهارتهای ارتباطی خود را توسعه داده و بتوانید با همکاران بینالمللی خود ارتباط خوب و سازندهای داشته باشید.
- آشنایی با زبان انگلیسی: طراحان سایت اصولاً به فراخور کار خود نیاز دارند تا با زبان انگلیسی آشنایی زیادی داشته باشند، زیرا تقریباً تمامی دستورها و کدهای برنامهنویسی و نرمافزارهای تخصصی این حوزه به زبان انگلیسی هستند. علاوه بر آن، داشتن مدرک زبان انگلیسی و مهارت در این حوزه برای گرفتن ویزا بسیار مهم است.
طراحان سایت معمولاً با دایره واژگان انگلیسی تخصصی و اصطلاحات کار خودشان به خوبی آشنا هستند اما ممکن است در زمینه زبان عمومی چندان ماهر نباشند. به همین خاطر خیلی از افراد ترجیح میدهند به جای رفتن به کلاس و استفاده از روشهای سنتی، از دورههای آنلاین باکیفیتی که در سایتهای مختلف همچون ravvan.co وجود دارند، بهره ببرند.
- مدیریت پروژه: یک طراح سایت باید بتواند به خوبی خودش را با دیگر افراد حاضر در پروژه هماهنگ کرده و متناسب با برنامه زمانی پیش برود. از این رو آشنایی با تکنیکهای مدیریت پروژه و نرمافزارهای هماهنگی همچون Trello یا Asana برای یک طراح سایت ضروری است.
مسیرهای مهاجرت از طریق طراحی سایت
مهاجرت کردن به کشورهای خارجی چند مسیر مشخص دارد که طراحان سایت میتوانند از آنها استفاده کنند. بهترین راههای مهاجرتی پیش روی متخصصان طراحی سایت عبارتند از:
ویزای کاری
کشورهایی مانند کانادا، آلمان و استرالیا ویزاهای کاری خاصی برای مشاغل حوزه دیجیتال ارائه میدهند. از آنجایی که چشمانداز هر سه این کشورها توسعه و پیشرفت در حوزههای آنلاین است، آغوش بازی برای طراحان سایت حرفهای دارند. برای گرفتن این ویزا که بهترین راه مهاجرت هم به شمار میرود، معمولاً نیازمند دریافت یک پیشنهاد شغلی از طرف یک کارفرما در کشور مقصد هستید.
مهاجرت از طریق برنامههای استعدادیابی
برخی کشورها مانند کانادا و استرالیا برنامههای مهاجرتی خاصی برای جذب استعدادهای بینالمللی در حوزه فناوری اطلاعات دارند. به عنوان مثال، سیستم مهاجرتی امتیازبندی شده اکسپرس اینتری کانادا، هر ساله معمولاً نگاه ویژهتری به طراحان سایت دارد. از طرف دیگر ویزای استعدادهای جهانی استرالیا نیز مختص افرادی با توانمندیهای استثنایی در حوزه فناوری طراحی شده است.
مهاجرت از طریق ویزای فریلنسری
برخی کشورها، مانند پرتغال و استونی، ویزایی مخصوص فریلنسرها ارائه میدهند. این برنامههای مهاجرتی به این صورت هستند که شما در صورت گرفتن پذیرش، متعهد میشوید که تمامی مخارج خود را شخصاً تأمین نمایید و هیچ وابستگی مالی به دولت کشور مقصد نداشته باشید. البته همه گروههای شغلی موفق به دریافت این ویزا نمیشوند، بلکه متخصصان حوزه فناوری اطلاعات، هنرمندان و ورزشکاران از این مزیت برخوردار هستند.
استارتاپ ویزا
خیلی از متخصصان طراحی سایت هستند که به واسطه ایدههای نویی که در این زمینه دارند میتوانند از طریق ویزاهای استارتاپ مهاجرت کنند. جالب اینکه بیش از ۹۰ درصد ویزاهای استارتاپ به طرحهایی اعطا میشود که در حوزه فناوریهای دیجیتال (IT) فعالیت میکنند. کشورهایی همچون هلند، فنلاند، پرتغال و کانادا مقاصد خوبی برای کسب ویزای استارتاپ برای طراحان سایت به شمار میروند.
مزایای مهاجرت از طریق طراحی سایت
مهاجرت از طریق طراحی سایت میتواند مزیتهای زیادی داشته باشد که در زیر به برخی از آنها اشاره میکنیم:
- طراحی سایت شغلی است که همیشه و در هر کشوری بازار کار فعالی داشته و تقاضا برای استخدام متخصصان آن زیاد است. بنابراین نیازی نیست پس از مهاجرت زیاد نگران پیدا کردن کار باشید.
- درآمد طراحان سایت حرفهای در کشورهای توسعهیافته معمولاً خوب و در سطح بالاست.
- طراحان سایتی که مهاجرت میکنند عملاً در خط مقدم توسعههای تکنولوژیک در کشورهای توسعهیافته قرار میگیرند و میتوانند به سرعت به جدیدترین فناوریهای این حوزه دسترسی داشته باشند.
- ساعات کاری متخصصین طراحی سایت منعطف بوده و میتوانند در هر ساعتی از شبانهروز و در هر جایی که مایل باشند به کارشان ادامه دهند. به همین خاطر سختگیری زیادی بابت حضور به موقع سر کار برای این قشر از متخصصین وجود ندارد، بلکه کافیست در دسترس باشند.
چالشهای مهاجرت از طریق طراحی سایت
مهاجرت کردن از طریق طراحی سایت چالشهای خاص خودش را نیز دارد که عبارتند از:
- به دلیل مزایا و جذابیتهایی که این شغل دارد، معمولاً رقابت در آن بالاست و رقبای قدرتمندی هم وجود دارند.
- برای اینکه بتوانید از طریق طراحی سایت مهاجرت کنید، باید رزومه واقعاً جالبی داشته باشید و تجربه کاری شما جالب توجه باشد.
- مهاجرت کردن به هر طریقی چالشهای خاص خودش را دارد و گرفتن ویزا ممکن است روندهای قانونی پیچیدهای داشته باشد.
- هماهنگ شدن با فرهنگ مردمان کشور مقصد همیشه یک چالش برای مهاجران است که مطمئناً طراحان سایت و بهویژه خانوادههای آنان نیز با آن روبرو خواهند شد.
سخن آخر
مهاجرت از طریق طراحی سایت نهتنها امکانپذیر است، بلکه اتفاقاً یکی از بهترین تخصصها برای گرفتن ویزا و پیدا کردن شغل در کشورهای توسعهیافته به شمار میرود.
بدون دیدگاه