یکی از روشهای حرفهای تولید محتوا که در حال حاضر توسط متخصصان سئو برای بهبود کیفیت مطالب وبسایتها به کار میرود، مدل محتوای خوشهای یا پیلار کلاستر است. اگر شما نیز در زمینه وب فعالیت دارید و به فکر راهاندازی یک وبلاگ هستید، پیشنهاد میشود از استراتژی پیلار کلاستر برای تولید محتوای خود بهره بگیرید. ایجاد یک محتوای باکیفیت در قالب پیلار کلاستر آنقدرها که فکر میکنید دشوار نیست! تنها کافیست با اصول و تکنیکهای طراحی یک خوشه موضوعی آشنا شوید تا به سادگی بتوانید استراتژی تولید محتوای پیلار کلاستر را برای وبسایتتان پیادهسازی کنید. در این نوشته، همه مواردی که باید درباره مفهوم، طراحی و اجرای پیلار کلاستر بدانید، گردآوری شده است. با ما در یاس وب همراه باشید.
پیلار کلاستر چیست؟
در معماری وب، پیلار (pillar) و کلاستر (cluster) مفاهیم اساسی برای سازماندهی محتوا هستند. محتوای خوشهای یا Pillar Cluster به ارتباط تودرتوی مقالات اشاره دارد که به موتور جستجو کمک میکند تا صفحات را بر اساس نسبتهای جدید بررسی کنند. این ساختار به ایجاد شبکهای از مقالات مرتبط کمک میکند، مشابه دستهبندیهای مستقل که به هم پیوند خوردهاند. مفهوم پیلار کلاستر در سیستمهای مدیریت محتوا مانند افزونههای سئو وردپرس نیز قابل مشاهده است.
به عنوان مثال در یک فروشگاه لوازم الکترونیکی، میدانیم که بخش هارددرایو به تجهیزات کامپیوتری مربوط میشود؛ اما این بخش خود شامل زیرگروههایی نظیر HDD، SSD و NVME نیز میباشد. در دنیای محتوا هم وضعیتی مشابه وجود دارد. با این حال، در محتوا نویسی، این زیرشاخهها به طور مستقیم قابل مشاهده نیستند و شما باید در متن به جستجوی لینکهای مرتبط بپردازید. به عنوان نمونه، زمانی که شما مقالهای درباره “اسمبل کردن قطعات کامپیوتر” مینویسید و به مرحله نصب هارددرایو میرسید، میتوانید در یک نوشته دیگر به معرفی انواع تجهیزات ذخیرهسازی بپردازید. به عنوان مثال، میتوانید بنویسید: “برای قسمت ذخیرهسازی، میتوانید یکی از سختافزارهای HDD، SSD یا NVME را انتخاب کنید” و این جمله را به مقالهای با عنوان “آشنایی با انواع تجهیزات ذخیرهسازی” پیوند دهید. همچنین در آن مقاله میتوانید هر یک از فناوریها را به مطالب توضیحی مربوط به خودشان لینک کنید.
آشنایی با اجزای ساختار پیلار کلاستر
تا به حال متوجه شدهایم که پیلار کلاستر به عنوان یک موضوع محوری، شامل تمام عناوین مرتبط است. محتوای پیلار، کلاسترها و پیوندهای داخلی، سه عنصر اساسی برای ایجاد یک پیلار کلاستر حرفهای به شمار میروند. در ادامه، با جزئیات هر یک از این عناصر آشنا خواهیم شد:
- تاپیک پیلار کانتنت
محتوای پیلار به عنوان هسته اصلی ساختار پیلار کلاستر عمل میکند و شامل اطلاعات کلی و مختصری از تمامی زیرعنوانها است. لازم به ذکر است که در محتوای پیلار نیازی به بیان جزئیات هر عنوان به صورت کامل نیست؛ بلکه این محتوا فضایی برای ارائه یک مقدمه جامع درباره موضوعاتی که قرار است در کلاسترها بررسی شوند، فراهم میآورد.
کیفیت محتوای پیلار به عنوان پایه این ساختار، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. بنابراین، توصیه میشود که در زمان تولید محتوای پیلار برای وبسایت خود، وقت کافی صرف کنید و پس از انجام یک نیازسنجی دقیق از کاربران و تحقیقات کلمات کلیدی حرفهای، اقدام به نوشتن این محتوا نمایید.
این متن باید نخستین محتوایی باشد که در هر دسته موضوعی ایجاد میکنید و باید از نظر محتوای اطلاعاتی و انسجام در وضعیت ایدهآل و بینقص قرار گیرد.
- تاپیک کانتنت کلاستر
در مرحله دوم تولید محتوای خوشهای، صفحات کلاستر قرار دارند که موضوعات آنها به طور مختصر در پیلار بیان شدهاند. اکنون کاربران قادرند با جزئیات بیشتر به مطالعه عناوینی بپردازند که در پیلار به طور کلی معرفی شدهاند. این بخش به ما این امکان را میدهد که به نیازهای جستجوی کاربران به شکل سریع و مؤثر پاسخ دهیم و در نتیجه، تجربه بهتری برای آنها فراهم کنیم تا بدون احساس خستگی و سردرگمی، به مقصود خود در محتوای گستردهتر برسند.
در واقع، کاربران با مطالعه محتوای ستون یا پیلار کلاستر، سرنخی از موضوعات کلاستر به دست میآورند. این سرنخ میتواند شامل یک یا دو پاراگراف توضیحات مختصر و کارآمد باشد.
- تاپیک لینک های داخلی
لینک سازی داخلی به ساختار پیلار کلاستر هویت میبخشد. در محتوای اصلی یا پیلار، هر قسمت به محتوای مرتبط با کلاستر خود ارجاع داده میشود و همچنین میتوان از لینک سازی میان محتواهای کلاستر نیز بهره برد. همچنین، نباید فراموش کرد که لینک سازی بین صفحات کلاستر نیز امکانپذیر است.
به یاد داشته باشید که بدون پیادهسازی صحیح لینکها، این ساختار به کلی از عملکرد اصلی خود خارج شده و به هدفهای اولیهاش دست نخواهد یافت.
مزایای استفاده از پیلار کلاستر
استراتژی پیلار کلاستر در تولید محتوای وب، به افزایش وفاداری مشتریان، بهبود رتبه در نتایج جستجو، گسترش اعتبار و شناخت برند و تمایز از رقبا کمک میکند. در ادامه، چهار مزیت اصلی این استراتژی مورد بررسی قرار میگیرد.
- بهبود یافتن صفحات وب سایت
استراتژی پیلار کلاستر بهبود جایگاه صفحات وبسایت در نتایج جستجوی گوگل را تسهیل میکند. با مدیریت محتوای خود بر اساس مفاهیم جدید رنکینگ گوگل و هدف جستجوی کاربران، میتوان به عنوان منبعی معتبر شناخته شد. لینک دهی داخلی میان صفحات پیلار و کلاستر به گوگل کمک میکند تا ساختار و ارتباط بین صفحات را درک کند، که این امر منجر به ارتقاء رتبه صفحات در نتایج جستجو میشود.
- بهبود بخشیدن به تجربه کاربری
استراتژی پیلار کلاستر به بهبود تجربه کاربری کمک میکند و با ایجاد ساختاری ساده و قابل فهم در وبسایت، دسترسی به اطلاعات را آسانتر میکند. تولید محتوای جذاب و مفید باعث جلب توجه کاربران و هدایت آنها به صفحات دیگر میشود، که این امر ارتباط بیشتری با وبسایت و تبدیل آنها به مشتریان وفادار را به دنبال دارد. همچنین، استفاده از عناصر طراحی مناسب مانند پاراگرافهای کوتاه، علائم نگارشی، عنوانها، تصاویر و نمودارها، فهم و خوانایی محتوا را افزایش میدهد.
- اعتبار بخشیدن به کسب و کار
استراتژی پیلار کلاستر به تولید محتوای جامع و مرتبط کمک میکند که اعتماد کاربران و اعتبار برند را افزایش میدهد. با پوشش کامل جنبههای یک موضوع، این رویکرد پاسخهای مناسبی به سوالات کاربران ارائه میدهد و برند را به عنوان منبعی قابل اعتماد معرفی میکند. همچنین، این استراتژی به گسترش شناخت برند در بازار و تمایز آن از رقبا کمک میکند.
- کاهش پیدا کردن نرخ پرش
استراتژی پیلار کلاستر به کاهش نرخ پرش وبسایت کمک میکند، که به درصد کاربرانی اشاره دارد که بدون تعامل، صفحه را ترک میکنند. نرخ پرش پایینتر نشاندهنده علاقه بیشتر کاربران به محتوا است. با تولید محتوای جذاب و مفید، میتوان بازدیدکنندگان را به صفحات دیگر هدایت کرد و زمان حضور آنها در سایت را افزایش داد. این امر موجب ارتباط بیشتر کاربران با وبسایت و افزایش احتمال تبدیل آنها به مشتریان میشود.
سخن پایانی
پیلار کلاستر باید بهعنوان یک موضوع مهم در نظر گرفته شود. هدف پیلار تنها پاسخگویی به سؤالات به صورت سطحی نیست، بلکه هدفش بررسی جامع و کامل یک موضوع خاص است. از آنجا که اصول اولیه وبلاگ نویسی به پیلارها مربوط میشود، توجه به جزئیات و ساختار آن از اهمیت بالایی برخوردار است.
بدون دیدگاه