با پیشرفت دنیای دیجیتال و نیاز به فروش و ارائه خدمات اینترنتی، داشتن یک وب سایت برای تمامی کسب و کارها و فریلنسرها مهم است؛ اما یکی از ابهامات و دغدغههایی که افراد با آن دست و پنجه نرم میکنند، انتخاب روش طراحی سایت است. اینکه طراحی سایت با وردپرس بهتره یا با کدنویسی وابسته به اهداف شما برای طراحی سایت و هزینهای که میخواهید برای آن پرداخت کنید، است. هر دو روش طراحی سایت مزایا و معایب خاص خود را دارند که در ادامه مقاله قصد داریم در مورد آنها صحبت کنیم. با خواندن این مقاله میتوانید بهترین روش را برای طراحی سایت به صورت آگاهانه، نه فقط با قضاوتهای عجولانه انتخاب کنید.
طراحی سایت با وردپرس چیست؟
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) است که به کاربران امکان میدهد بدون نیاز به دانش عمیق کدنویسی، سایت مورد نظرشان را به صورت کارآمد و سریع بسازند. سیستم وردپرس طیف گستردهای از تمهای قابل تنظیم، افزونهها و رابط کاربری آسان را ارائه میدهد که ساخت سایت را حتی برای افراد غیرفنی نیز قابل دسترسی میکند. وردپرس امروزه بیش از ۴۰ درصد از سایتهای موجود را پشتیبانی میکند و همین موضوع به محبوبیت و کاربرد آن افزوده است.
مزایا و معایب وردپرس
برای اینکه بدانید طراحی سایت با وردپرس بهتره یا کدنویسی، باید مزایا و معایب هر یک از این روشها را درک کنید. وردپرس برای افراد مبتدی عالی عمل میکند. دسترسی سادهای دارد و بدون نیاز به دانش کدنویسی قابلیت اجرا خواهد شد.
مزایای وردپرس
- رایگان و متن باز: وردپرس کاملا رایگان و متن باز است. بنابراین، هر فرد میتواند کد منبع را متناسب با نیازهای خود تغییر دهد و بهبود ببخشد.
- سهولت استفاده و مدیریت: وردپرس با یک رابط کاربری بصری و کاربرپسند، ایجاد و مدیریت محتوا را حتی برای کسانی که دانش فنی پیشرفتهای ندارند، آسان میکند. نصب و پیکربندی اولیه را میتوان با وردپرس در عرض چند دقیقه انجام داد.
- قابلیت توسعه از طریق افزونهها: قابلیتهای طراحی سایت با وردپرس را میتوان به راحتی با کمک افزونهها گسترش داد. هزاران گزینه برای وردپرس در دسترس است که به کاربران امکان میدهد انواع قابلیتها را به سایتهای خود اضافه کنند.
- سازگاری خوب سئو: وردپرس با در نظر گرفتن بهترین شیوههای سئو طراحی شده است و به سایتها کمک میکند تا در موتورهای جستجو رتبه خوبی کسب کنند.
- سازگاری و پشتیبانی: به لطف جامعه بزرگ کاربران و توسعهدهندگان وردپرس، پیدا کردن مشکلات و یادگیری برای کار کردن با وردپرس بسیار آسان است.
معایب وردپرس
- سختی برای سفارشیسازی و امنیت: اگرچه وردپرس امکان سفارشیسازی گسترده از طریق تمها و افزونهها را فراهم میکند، اما دستیابی به طرحهای بسیار شخصیسازیشده ممکن است نیاز به مهارتهای برنامهنویسی داشته باشد. علاوه بر این برای تامین امنیت باید حتما به رورزسانیهای تخصصی برای آن انجام شوند.
- عملکرد ضعیف و کند: سایتهای وردپرس در صورت بارگذاری افزونههای زیاد یا استفاده از تمهای با کدگذاری ضعیف، میتوانند کند شوند. این میتواند بر تجربه کاربر و رتبهبندی سئو تاثیر منفی بگذارد.
- نیازمند نگهداری: بهروز و ایمن نگه داشتن یک سایت طراحی شده با وردپرس نیاز به بررسی دقیق دارد. بهروزرسانیهای خود سیستم، تم و افزونه باید به طور منظم مدیریت شوند تا از آسیبپذیریهای امنیتی جلوگیری شود.
- وابستگی شدید به افزونه: توسعه پذیری وردپرس، به افزونههای نصب شده بستگی دارد.
طراحی سایت با کدنویسی چیست؟
طراحی سایت با کدنویسی به مجموعه اقداماتی گفته میشود که از طریق نوشتن کدهایی در HTML، CSS، جاوا اسکریپت و زبانهای برنامهنویسی سمت سرور مانند PHP یا Python انجام میگردد تا یک سایت تخصصی برای کاربر ایجاد شود. افرادی که از این روش طراحی سایت استفاده میکنند، باید دانش فنی و تخصص در زبانهای برنامه نویسی مختلف و چارچوبها و اصول طراحی وب داشته باشند. برخلاف وردپرس، کدنویسی کنترل کاملی بر هر عنصر وبسایت ارائه میدهد.
مزایا و معایب کدنویسی سایت
کدنویسی سایت نیاز به تخصص و تجربه دارد. توسط خود افراد به صورت رایگان قابل انجام نیست و باید حتما تسلط کامل روی کدنویسی و زبانهای برنامه نویسی برای طراحی این نوع سایت وجود داشته باشد. با این حال سایتهای طراحی شده با کد جذابتر و منحصر به فردتر در گوگل هستند.
مزایا
- صرفهجویی در زمان: طراحی سایت با کدنویسی امکان سرعت بخشیدن به فرآیندها را فراهم میکند. دامنهها و برنامههای میزبان در نظر گرفته شده برای آنها اجازه راه اندازی و اجرای سریع را میدهد.
- پایداری و امنیت: طراحی سایت با کدنویسی، نیازهای امنیتی یک وب سایت را برطرف میکند. از این جهت معمولا این نوع سایتها پلتفرم پایدارتر و امنتر در مقایسه با سایتهای وردپرسی دارند.
- سفارشی سازی: کدنویسی سفارشی امکان سفارشیسازی گسترده را فراهم میکند و توسعهدهندگان را قادر میسازد وبسایتی ایجاد کنند که کاملا متناسب با نیازهای خاص یک کسبوکار یا پروژه باشد. این انعطافپذیری امکان ایجاد ویژگیها و طرحهای منحصر به فردی را فراهم میکند که وردپرس ممکن است از آنها پشتیبانی نکند.
- مناسب برای سئو: طراحی سایت با کدنویسی، به صورت اختصاصی برای موتورهای جستجوگر گوگل انجام میشود. وسعهدهندگان میتوانند کلمات کلیدی مرتبط را در آن بگنجانند، متا تگها را بهینه کنند و محتوا را به گونهای ساختار دهند که عملکرد سئو را بهبود بخشد و در نتیجه به هدایت ترافیک ارگانیک بیشتر به سایت کمک کند.
- تجربه کاربری: وبسایتهای ایجاد شده با کد سفارشی را میتوان با در نظر گرفتن تجربه کاربری طراحی کرد، به طوری که از بصری بودن، سهولت جستجو سریع در سایت و هماهنگی سایت با نیازهای مخاطبان اطمینان حاصل شود.
- عملکرد پایدار: کدنویسی سفارشی برای سایت تضمین میکند که وب سایت به صورت مداوم و قابل اعتماد در مرورگرها و دستگاههای مختلف کار کند.
معایب
- هزینه بالا: توسعه یک سایت با کدنویسی، نیاز به مهارت و دانش تخصصی دارد. همین موضوع هزینه اجرای آن را بالاتر میبرد.
- پیچیدگی: طراحی سایت با کدنویسی نیازمند درک عمیق از اصول توسعه وبسایت هاست. همین موضوع آن را برای استفاده پیچیدهتر میکند.
- نیاز به مهارت بالاتر: ساخت سایتها با کدهای سفارشی نیاز به تجربه و مهارت بالا دارد تا بتوان سایتهای کاربردی و کاربرپسند را طراحی نمود.
- چالشهای نگهداری: وبسایتهای با کد سفارشی نیاز به نگهداری و بهروزرسانی مداوم دارند تا از ایمن ماندن و عملکرد صحیح آنها اطمینان حاصل شود. این موضوع به خصوص برای توسعه دهندگان کم تجربهتر میتواند چالش ایجاد کند.
نتیجهگیری
اینکه طراحی سایت با وردپرس بهتره یا با کدنویسی بستگی به ترجیحات شخصی و نظر شما دارد. طراحی سایت با وردپرس رایگان و ساده است، اما جلوههای بصری که در سایتهای کدنویسی شده ایجاد میشوند کاملا متفاوت از سایتهای وردپرسی هستند. تعرفه طراحی سایت با وردپرس نسبت به به کدنویسی سایت پایینتر است، اما همچنان برای هر دو روش طراحی سایت نیاز به تخصص و تجربه است. در صورت نیاز به برون سپاری طراحی سایتهای تخصصی با جلوههای بصری فوقالعاده میتوانید با شرکت یاس وب در ارتباط باشید. این شرکت علاوه بر طراحی سایت، تمامی خدمات سئو در زمینههای مختلف را نیز ارائه میکند.
آیا این مقاله مفید بود؟
میانگین امتیاز از رای
اولین نفر باشید که رای میدهد!