آشنایی با استراکچر دیتا ، نحوه استفاده و تاثیر آن در سئو سایت

آشنایی با استراکچر دیتا ، نحوه استفاده و تاثیر آن در سئو سایت

یکی از مهمترین مباحث در سئو سایت، استراکچر دیتا یا داده ساختار یافته می‌باشد. همانطور که میدانید جزییات یک وب‌سایت به شکل کدهایی در قالب HTML برای موتورهای جستجوی گوگل نشان داده می‌شوند. با این حال برخی از این کدها برای موتورهای جستجو قابل درک نبوده و نمی‌توانند جزییات مناسبی از سایت را برای خزنده‌های گوگل تعریف کنند. موتورهای جستجو هرچه درک بیشتری از جزییات محتوای یک سایت داشته باشند، اطلاعات بیشتری را جداسازی کرده و به کاربران نمایش می‌دهند. استراکچر دیتا راهی برای حل این مشکل بوده که در سئو سایت نیز تاثیر مهمی خواهد داشت. با ما همراه باشید تا با این مبحث به طور کامل آشنا شوید.

استراکچر دیتا چیست؟

استراکچر دیتا در واقع داده ساختار یافته‌ای است که اطلاعات جزیی و قابل درکی به موتورهای جستجو عرضه می‌کند؛ موتورها با این اطلاعات می‌توانند از محتوای قسمت‌های مختلف سایت آگاه شوند و حتی تفاوت بین مطالب را درک کنند. هنگامی که خزنده‌های گوگل تشخیص می‌دهند در هر صفحه سایت چه موضوعی عنوان شده، نتایجی مناسب و مرتبط به کاربران نمایش خواهند داد. به این ترتیب هر چه درک خزنده‌های گوگل از جزییات سایت بیشتر شود، رتبه بالاتری در SERP گوگل برای سایت تعریف می‌شود. با این اتفاق، احتمال کلیک کاربران بر روی سایت افزایش یافته و بازدید کاربران تا ۳۰ درصد بیشتر خواهد شد.

به بیان ساده‌تر می‌توانیم بگوییم استراکچر دیتا مجموعه‌ای از واژگان و دستورات زبان مختص به گوگل بوده که از قبل تعریف شده و معنای کاراکترها را برای موتورها قابل درک می‌نماید. استفاده اصولی و صحیح از کدهای استراکچر، موجب افزایش بازدید کاربران از سایت خواهد شد؛ این در حالی است که قرار دادن اطلاعات نامربوط در ساختار استراکچر، نه تنها موجب بهبود بازدید نمی‌شود بلکه رتبه سئو سایت را به شدت کاهش داده و موجب سقوط آن خواهد شد.

انواع استراکچر دیتا و دستورالعمل‌های آن

به طور کلی برای انتقال اطلاعات به صورت انسانی و ماشینی، نیازمند واژگان و دستور زبان خواهید بود. استراکچر دیتا نیز از واژه‌ها و قوانین مخصوصی برخوردار است که در ادامه برای شما عنوان می‌کنیم.

مطالعه
سئو تکنیکال چیست و ۸ فاکتور مهم در technical seo

انواع (واژگان) استراکچر دیتا عبارتند از:

  • Schema Markup
  • DCMI
  • FOAF

نحوه به کار بردن (دستور زبان) استراکچر دیتا در موارد زیر خلاصه می‌شود:

  • Microdata
  • JSON-LD
  • RDF-a

نکته لازم به ذکر این است که در بین انواع استراکچر دیتا ، اسکیما مارک‌آپ کاربرد بیشتری در سئو خواهد داشت.

انواع استراکچر دیتا و دستورالعمل‌های آن

چرا استراکچر دیتا در سئو سایت اهمیت دارد؟

استراکچر دیتا قسمت مهمی از سئو داخلی به شمار می‌آید؛ زیرا به دلایل مختلفی می‌تواند باعث بهبود رتبه سایت در نتایج جستجو شود. این دلایل عبارتند از:

  • بهبود ارتباط موضوعی: همانطور که می‌دانید هدف Structured Data ، افزایش درک موتورهای جستجو از محتوای وب‌سایت می‌باشد. این موتورها نمی‌توانند مطالب را به زبان نوشتاری انسان درک نمایند و برای فهم دقیق، نیاز به داده‌های ساختار یافته خواهند داشت. به این ترتیب هنگامی که کاربران، موضوعاتی مرتبط با محتوای وب‌سایت شما را جستجو می‌کنند، صفحه شما نیز در بین نتایج جستجو نمایش داده می‌شود.
  • افزایش تعداد کلیک: خزنده‌های گوگل هنگام بازدید وب‌سایت، به دنبال Structured Data هستند؛ زیرا این داده‌های ساختار یافته، راهنمای گوگل برای نمایش وب‌سایت شما در اولین صفحه جستجو می‌باشند. هنگامی که داده‌های ساختار یافته به صورت ریچ اسنیپت در نتایج جستجو ظاهر می‌شوند، احتمال کلیک کاربران را افزایش خواهند داد. با این حال مهمترین دلیل افراد برای پیاده‌سازی استراکچر دیتا ، ریچ ریزالت می‌باشد؛ زیرا ریچ ریزالت نسبت به اسنیپت‌های معمولی جذاب‌تر بوده و توجه مخاطب را به سمت خود جلب می‌نمایند. لازم است بدانید صفحاتی که به صورت ریچ ریزالت نمایش داده می‌شوند، بازدید و ترافیک بیشتری را به دست می‌آورند.

چگونه استراکچر دیتا را به وب‌سایت خود اضافه کنیم؟

به طور کلی اجرای داده‌های ساختار یافته نیاز به دقت، تمرین و استفاده از روش اصولی خواهد داشت؛ بنابراین بهتر است این مراحل را به طور کامل انجام داده تا بهترین اطلاعات را در اختیار موتورهای جستجوگر قرار دهید.

  • مرحله اول: ایجاد نشانه‌گذاری
مطالعه
بک لینک چیست و چگونه می توان بک لینک قوی را از ضعیف تشخیص داد؟

برای ایجاد استراکچر دیتا راه‌های مختلفی وجود داشته که می‌توانید یکی از آنها را امتحان کنید. این روش‌ها عبارتند از:

نوشتن اسکریپت به صورت دستی: منبع استراکچر دیتا سایت Schema.org می‌باشد. در این وب‌سایت اسکیماهای متفاوتی وجود داشته که شما می‌توانید با در نظر گرفتن نوع محتوای هر صفحه، اسکیمای مرتبط را انتخاب نموده و در سایت خود نشانه‌گذاری کنید. در نظر داشته باشید که نشانه‌گذاری صفحات بیشتر، باعث درک بهتر موتورهای جستجوگر از وب‌سایت شما خواهد شد. از جمله این اسکیماها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Organization
  • Person
  • Place
  • Breadcrumb
  • Local Business
  • Restaurant
  • Product
  • Offer
  • Review
  • Book

به طور کلی ایجاد اسکیما نیازمند تجربه‌ای کافی در زمینه کدنویسی بوده اما به شما این امکان را می‌دهد که هر چه را بخواهید، نشانه‌گذاری کنید. با این کار، اطلاعات بیشتری برای درک موتورهای جستجوگر ارائه خواهید داد. با این حال نسبت به سایر روش‌ها، وقت‌گیرتر بوده و در صورت عدم آگاهی لازم، تاثیرات منفی برای سایت شما خواهد داشت.

استفاده از تولیدکننده‌های نشانه‌گذاری: در صورتی که وقت یا اطلاعات کافی برای نشانه‌گذاری ندارید، از تولیدکننده‌های آنلاینی که این کار را به شکل خودکار انجام می‌دهند استفاده کنید. پرطرفدارترین تولیدکننده‌ها عبارتند از:

Google Structured Data Markup Helper

Google Data Highlighter

Schema Markup Generator (JSON-LD) by Merkle

استفاده از افزونه‌های اسکیما: یکی از بهترین روش‌ها برای ایجاد استراکچر دیتا ، افزونه‌ها و پلاگین‌های اسکیما هستند. با این حال در نظر داشته باشید که افزونه‌های سئو محدود بوده و نشانه‌گذاری محتواهایی را انجام می‌دهند که تنها برای ریچ ریزالت استفاده می‌شوند. با این حال، این افزونه‌ها کمک می‌کنند اسکریپت‌های آماده‌ای ایجاد کنید که امکان پیاده‌سازی خودکار در کد صفحات شما را خواهند داشت. پرطرفدارترین اسکیما برای وردپرس عبارتند از:

Yoast SEO

Yoast WooCommerce SEO

Schema App

چگونه استراکچر دیتا را به وب‌سایت خود اضافه کنیم؟

  • مرحله دوم: آزمایش استراکچر دیتا

هیچ‌گاه قبل از آزمودن استراکچر دیتا در وب‌سایت، آن را اعمال نکنید. این آزمایش کمک می‌کند از خطاهای موجود آگاه شوید و بررسی کنید که داده‌های ساختار یافته به صورت ریچ ریزالت چگونه دیده می‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم از ابزارهای زیر برای اعتبارسنجی اسکریپت‌های خود استفاده نمایید:

مطالعه
انکرتکست (Anchor Text) چیست؟ به همراه انواع آن در سئو سایت

Rich Result Test

Schema Markup Validator

URL Inspection Tool

  • مرحله سوم: پیاده‌سازی نشانه‌گذاری در وب‌سایت

استفاده از Structured Data آماده شده، یک فرایند ساده خواهد بود. در صورتی که از افزونه‌های پشتیبان کننده از استراکچر دیتا (به عنوان مثال Yoas SEO) استفاده می‌کنید، نیاز به انجام کاری نخواهید داشت. این ابزارها به صورت خودکار استراکچر دیتا را برای شما پیاده سازی خواهند کرد. با این حال لازم است بدانید این ابزارها انعطاف پذیر نبوده و از تمام نشانه‌گذاری‌ها پشتیبانی نخواهند کرد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم از روش‌های زیر استفاده کنید:

اسکریپت‌ها را به صورت دستی وارد نمایید.

از Google Tag Manager استفاده کنید.

  • مرحله چهارم: شناسایی مشکلات

بهترین راه برای اطلاع از مشکلات احتمالی استراکچر دیتا ، ابزاری به نام گوگل سرچ کنسول می‌باشد. با کمک این ابزار تمامی ایرادات استراکچر را بررسی خواهید کرد و این امکان را فراهم می‌کنید که مشکلات احتمالی به شما اطلاع رسانی شوند. از آنجایی که این کار یکی از مهمترین چک‌لیست‌های سئو می‌باشد، انجام این مرحله برای اتمام نشانه‌گذاری و افزایش بازدید سایت بسیار ضروری خواهد بود.

سخن پایانی

همانطور که میدانید ساخت وب‌سایتی که امکان خزیدن و درک بهتر را به موتورهای جستجوگر می‌دهد، یکی از ارکان سئو تکنیکال می‌باشد. در صورتی که زمان کافی برای یادگیری و اجرای روش‌های بالا را ندارید، بهتر است این کار را به متخصصان سئو بسپارید؛ در این صورت نگران خطرات احتمالی برای سایت نبوده و از دریافت نتیجه مطلوب، اطمینان خواهید داشت. شرکت یاس‌وب یکی از معتبرترین مجموعه‌های فعال در زمینه خدمات سایت بوده که طراحی، سئو و پشتیبانی از سایت را به صورت حرفه‌ای برای کاربران انجام می‌دهد. اگر قصد پیاده سازی استراکچر دیتا یا هر یک از فرایندهای مربوط به افزایش سئو را دارید، این کار را به متخصصان مجرب یاس وب بسپارید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *