در دنیای امروز که زمان زیادی برای یادگیری، مراجعه به کلاس آموزشی، مطالعه کتاب و … وجود ندارد، گوش دادن به پادکست راهی میانبر برای پیشرفت در زندگی است. به این ترتیب میتوان در اوقات فراغت یا تایمهای کوتاهی که در میان فعالیتهای روزمره ایجاد میشوند، به پادکستهایی مطابق نیاز یا سلیقه خود گوش فرا داد. ما در این مقاله شما را با مفهوم پادکست و انواع آن آشنا کرده و نحوه ساخت پادکست را به شما آموزش میدهیم؛ با ما همراه باشید.
پادکست (podcast) چیست؟
پادکست یک محتوای صوتی است که توسط یک یا چند نفر ضبط شده و اطلاعاتی در مورد یک موضوع خاص ارائه میدهد. در واقع پادکست ابزاری پرطرفدار و کاربردی برای آگاه شدن یا لذت بردن از محتوا میباشد. ممکن است این سوال برای شما ایجاد شود که آیا هر صدای ضبط شدهای پادکست نام دارد؟ به طور کلی مفهوم پادکست، صدای ضبط شده هدفمندی است که توسط یک اپلیکیشن خاص قابل دریافت باشد؛ بنابراین نمیتوان صداهایی که اشخاص ضبط کرده و باکیفیت پایین در صفحات مجازی خود به اشتراک میگذارند را پادکست دانست.
یک پادکست استاندارد، محتوا و صدای باکیفیتی داشته و معمولا در چندین قسمت تقسیم بندی میشود. هر یک از این قسمتها یک اپیزود نامیده شده و بخشی از محتوای اصلی را در بر میگیرند. در حال حاضر پادکستها با موضوعات مختلفی همچون: روانشناسی، خلاصه کتاب، آموزش، ورزشی و … تولید شده و مخاطبان زیادی را در سراسر دنیا به خود جذب کردهاند.
مزایای گوش دادن به پادکست
ساخت پادکست یکی از بهترین خدماتی است که انسانها برای پیشرفت و حال خوب یکدیگر انجام دادهاند. این اختراع از مزایای زیادی برخوردار بوده که در موارد زیر خلاصه میشوند:
- صرفه جویی در زمان: هنگامی که به یک پادکست گوش میدهید، نیازی به مشاهده تصویر ویدیویی یا زل زدن به صفحات کتاب ندارید؛ به این ترتیب میتوانید در حین انجام کارهای روزمره، پیمودن مسیر یا هنگام استراحت، اطلاعات دلخواه خود را به دست آورید. در واقع پادکست روشی نوین از یادگیری است که محدودیت زمان و مکان ندارد.
- فرار از روزمرگی: طبق تحقیقات انجام شده اکثر افراد شاغل برای ایجاد دریچهای دلخواه در میان روتین روزانه، پادکست را انتخاب میکنند. در واقع گوش دادن به پادکست آنها را از تکرار مکررات دور کرده و لحظاتی جذاب و دلنشین برایشان به وجود میآورد.
- دسترسی آسان: برای گوش دادن به پادکست، وجود لپتاپ یا کامپیوتر ضرورتی ندارد؛ در واقع با نصب یک نرمافزار پادکستخوان بر روی گوشی هوشمند، میتوان این کار را انجام داد. از طرفی نیاز به اتصال مداوم اینترنتی نیست؛ بلکه شما میتوانید پادکستهای مورد علاقه خود را دانلود کرده و در زمان دلخواه، به صورت آفلاین آنها را گوش دهید.
- کاهش هزینهها: در حالی که یادگیری مطالب جدید، مراجعه به روانشناس یا خرید کتاب نیاز به هزینههای قابل توجهی دارند، شما میتوانید از طریق پادکست تمامی این فعالیتها را با کمترین هزینه انجام دهید. معمولا اکثر پادکستها رایگان بوده یا هزینه کمی برای خرید اشتراک نیاز خواهند داشت؛ به این ترتیب بودجه قابل توجهی را ذخیره کرده یا با کمترین امکانات، به پیشرفت مناسبی خواهید رسید.
انواع پادکست چیست؟
پادکستها در انواع مختلفی تولید میشوند تا تمامی مخاطبان با سلایق و نیازهای متفاوت بتوانند از آنها استفاده کنند. انواع پادکست عبارتند از:
- پادکست انفرادی: در این نوع پادکست یک شخص به عنوان پادکستر، در مورد موضوعی مشخص صحبت کرده و حتی پاسخ سوالات از قبل آماده شده را میدهد. معمولا پادکستهای انفرادی با موضوعاتی مانند: اخبار، بررسی سبک زندگی، تعریف داستان و … ضبط شده و مناسبترین مدل برای پادکستسازی به شمار میآیند؛ به همین دلیل اکثر کسانی که قصد ساخت پادکست دارند با پادکست انفرادی شروع به کار میکنند.
- پادکست مصاحبهای: این نوع پادکست به صورت مصاحبهای ضبط شده و شامل گفتگوی میزان و مهمان است. برای ساخت پادکست مصاحبهای، هر دو فرد در استودیو حضور یافته و در مورد موضوعات مشخصی صحبت میکنند. برای موفقیت این پادکست لازم است پادکستر توانایی بالایی در مدیریت گفتگو و متقاعد سازی داشته باشد. همچنین انعطاف پذیری پادکستر به پیشبرد موضوع پادکست کمک خواهد کرد.
- پادکست مشترک یا چندمیزبانه: در این نوع پادکست چند میزبان وجود داشته که در مورد مباحثی چالش برانگیز صحبت میکنند؛ مسائلی که در آن عقاید و نظرات افراد مختلف عنوان شده و مقایسه آنها توسط شنونده انجام میگیرد.
پادکست میزگرد: در پادکست میزگرد یک یا چند میزبان وجود داشته اما تعداد میهمانان قطعا بیش از یک نفر است. این پادکست نیز گفتگو محور بوده و شامل عقاید مختلف درباره یک موضوع خاص است.
- پادکست داستانی: در این سبک پادکست، داستانهای مختلفی در ژانرهای عاشقانه، حماسی، تخیلی و … برای شنوندگان بیان میشود؛ معمولا پادکست داستانی را متنوعترین نوع پادکست میدانند.
- پادکست ترکیبی: این پادکست شامل قسمتهای مختلفی از جمله: مونولوگ، مصاحبه و داستانی بوده که برخی از این قسمتها همراه با موزیک پخش خواهند شد.
- پادکست کمدی: این نوع پادکست برای ایجاد لحظاتی شاد و سرگرم کننده تولید میشود. در این پادکست مباحث طنز، استندآپ کمدی و حتی سبک زندگی عنوان شده اما هیچ یک از این مباحث خسته کننده نخواهند بود.
- پادکست آموزشی: هدف از ساخت این پادکست، ارائه آموزشهای کاربردی با کمترین هزینه میباشد. در این پادکست آموزش زبان، علوم مختلف، مهارتهای شغلی و … عنوان خواهد شد.
- پادکست موسیقی: در این پادکست موسیقیهای مختلف برای شنوندگان پخش شده و معمولا در کنار آن مواردی همچون تحلیل موزیک، مصاحبه با خواننده یا نوازندگان و … وجود خواهد داشت.
چگونه پادکست بسازیم؟
ساخت پادکست کار سادهای نبوده اما با کمی آگاهی، خلاقیت و تلاش میتوان آن را انجام داد. در نظر داشته باشید که با ساخت پادکست، امکان کسب درآمد را به راحتی برای خود فراهم کرده اما پیشرفت و ماندگاری در آن، مستلزم موفقیت پادکست است. مراحل ساخت پادکست به صورت زیر است:
- موضوع پادکست را مشخص کرده و مخاطبان هدف خود را بشناسید؛ بهتر است موضوعی انتخاب کنیدکه جذابیت زیادی برای مخاطبان داشته باشد.
- با بررسی پادکستهای مشابه، رقبای خود را شناخته و نقاط ضعف آنها را بررسی کنید. پادکستی که به تمام سوالات مخاطب پاسخ میدهد، راه را برای جذب مخاطب هموار میسازد.
- تقویم تولید محتوا برای پادکست تعیین کرده تا در زمان منظم، اپیزودهای جدید را ارائه دهید.
- مدل ضبط پادکست را انتخاب کرده و اقدامات لازم را انجام دهید.
- نامی جذاب، متفاوت و خاص برای پادکست تعیین کرده و کاور آن را آماده سازید.
- یک میکروفون باکیفیت برای ضبط تهیه کرده و نرمافزار مناسبی برای ویرایش صدا دانلود کنید.
- ضبط صدا را آغاز کرده و در حین صحبت، به کیفیت صدا، فاصله از میکروفون و استاندارد بودن جملات توجه کنید.
- به کمک نرمافزار، صدای خود را ویرایش و پاکسازی کنید؛ سپس برای جذابیت و تاثیرگذاری بیشتر از افکتهای صوتی یا موزیک استفاده کنید.
- پادکست خود را در اپلیکیشنهای پادکست منتشر کرده و آن را با روشهای مختلف در فضای مجازی تبلیغ کنید.
بهترین اپلیکیشنهای پادکست کدامند؟
در حال حاضر اپلیکیشنهای پادکست زیادی وجود داشته که مهمترین آنها را برای شما عنوان میکنیم:
- Pocket Casts: سازگار با تمام سیستم عاملها، قابلیت تنظیم سرعت پخش، رابط کاربری منظم
- Spotify: آرشیو بزرگی از پادکستهای مختلف، دارای فهرست پخش موردعلاقه، همگام سازی یکپارچه بین دستگاههای مختلف
- Apple Podcasts: بهترین اپ پادکست برای اپل، دسترسی به محتوای انحصاری با پرداخت اشتراک، ارائه قابلیت کنترل قیمت و انتشار بهتر برای پادکسترها
- Podcast Addict: بدون نیاز به اینترنت، قابلیت تهیه نسخه پشتیبان از پادکستها، رایگان اما محدود در سفارشی سازی
- Cast Box: دارای دو میلیون پادکست با رونوشت (برای جستجوی آسانتر کاربران) ، امکان کنترل پخش پادکست، پشتیبانی از زبان فارسی، امکان استفاده از ۱۰۰ پادکست در نسخه رایگان، پیشنهاد پادکست بر اساس موارد شنیده شده
- Antenna Pod: رایگان و بدون آگهی تبلیغات، قابلیت کنترل کامل محتوا اما دارای امکانات محدود
- Pod Bean: تجربه کاربری لذت بخش با قابلیت بازاریابی و کیفیت صدای تقویت شده، وابسته به دیگر اپها برای دریافت مخاطب
سخن پایانی
پادکست یک راهنمای کامل در تمامی مراحل زندگی بوده و در عین حال راهی آسان برای کسب درآمد میباشد. شما با گوش دادن به پادکستهای پرطرفدار و کاربردی، میتوانید آگاهی یا لذت بردن از لحظات را با کیفیت بالا تجربه کنید. با این حال لازم است تنها در زمانهایی که تمرکز کافی برای شنیدن پادکست دارید به این کار پرداخته و ورود به دنیای پادکستها را با مباحث مورد علاقه خود شروع کنید.
آیا این مقاله مفید بود؟
میانگین امتیاز از رای
اولین نفر باشید که رای میدهد!