(CTR) نرخ کلیک چیست؟ به همراه نحوه محاسبه آن

(CTR) نرخ کلیک چیست؟ به همراه نحوه محاسبه آن

(CTR) نرخ کلیک یکی از موضوعاتی است که همواره سوالات و ابهامات فراوانی را به همراه داشته است. یکی از جنجالی‌ترین این ابهامات، تأثیر CTR بر سئو سایت است. عده‌ای از متخصصان سئو بر این باورند که نرخ کلیک تأثیر مستقیمی بر بهینه ‌سازی موتورهای جستجو ندارد و گوگل به این موضوع اهمیتی نمی‌دهد. در مقابل، بسیاری دیگر، CTR را به‌عنوان یکی از شاخص‌های کلیدی موفقیت در استراتژی‌های سئو قلمداد می‌کنند. در این مقاله، برای پاسخ به پرسش‌های متداول در رابطه با نرخ کلیک، ابتدا به تعریف و بررسی اهمیت CTR خواهیم پرداخت. سپس به ارائه چندین راهکار عملی برای افزایش نرخ کلیک می‌پردازیم که با استفاده از آن‌ها می‌توانید CTR صفحات خود را به طرز چشمگیری ارتقا دهید.

منظور از CTR یا نرخ کلیک چیست؟

CTR که از عبارت انگلیسی Click Through Rate به معنای نرخ کلیک مشتق شده، نشان‌دهنده نسبت کلیک‌های انجام شده به مجموع نمایش‌های یک لینک می‌باشد. هنگامی که کاربران در گوگل به جست‌وجو می‌پردازند، باید از میان فهرست نتایج SERP انتخاب کنند که به کدام لینک مراجعه نمایند. این نرخ در تبلیغات پرداخت به ازای کلیک (PPC) و همچنین در کمپین‌های ایمیلی نیز به کار می‌رود.

منظور از CTR یا نرخ کلیک چیست؟

نحوه محاسبه کردن نرخ کلیک

با توجه به نقش کلیدی  (CTR)نرخ کلیک درموفقیت یک وب‌ سایت، ضروری است که این معیار را به درستی اندازه‌گیری کنید. طبق الگوریتم‌های گوگل، برای محاسبه  CTR، باید تعداد کلیک‌های انجام شده بر روی محتوای وب‌سایت خود را بر تعداد نمایش‌های آن (impression) تقسیم کنید.

به عبارتی دیگر، محاسبه CTR نشان می‌دهد که از هر بار نمایش سایت شما در نتایج جستجو، چند بار کاربران بر روی آن کلیک کرده‌اند. این موضوع در زمینه سئو از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و باید به آن توجه ویژه‌ای داشت.

ریچ اسنیپت Rich Snippets چیست و چه تاثیری در سئو سایت دارد؟
مطالعه

حضور در نتایج جستجوی گوگل به تنهایی اهمیت زیادی ندارد؛ بلکه برای رسیدن به موفقیت در سئو، نیاز به یک برنامه ‌ریزی دقیق دارید. به همین دلیل، به جای اینکه تمام تلاش خود را صرف به دست آوردن رتبه برای تعداد زیادی از صفحات با یک کلمه کلیدی و مخاطب زیاد کنید، بهتر است بر روی کلمات کلیدی پربازدید در صفحه اصلی وب‌سایتتان تمرکز کنید. این رویکرد به شما امکان می‌دهد برای هر صفحه از سایت، یک کلمه کلیدی خاص و مرتبط انتخاب کنید. این استراتژی منجر به افزایش نرخ کلیک (CTR)، دیده‌شدن بیشتر وب‌سایت و در نهایت، فروش بیشتر محصولات و خدمات شما خواهد شد.

تفاوت میان CTR و impression

گاهی اوقات، کاربران اینترنتی ممکن است محتوای وب‌سایت شما را در نتایج جستجو ببینند، اما بر روی آن کلیک نکنند. به همین دلیل، با محاسبه نسبت تعداد کلیک‌ها به تعداد نمایش‌ها، می‌توانید (CTR) نرخ کلیک وب‌سایت خود را تعیین کنید.
نکته مهم این است که نیازی به محاسبه دستی نرخ کلیک نیست. امروزه ابزارهای متعددی وجود دارند که می‌توانید با استفاده از آن‌ها، اطلاعات لازم برای بهینه‌ سازی وب‌سایت خود را جمع‌آوری کنید. ابزارهایی مانند گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول از معروف ‌ترین این ابزارها محسوب می‌شوند. با ثبت وب‌سایت خود در کنسول گوگل، به سادگی می‌توانید آمار مربوط به تعداد کلیک‌ها، تعداد نمایش‌ها و CTR سایت خود را مورد بررسی قرار دهید.

Organic CTR یا نرخ کلیک طبیعی چیست؟

زمانی که وب‌سایت شما به ‌طور طبیعی در نتایج جستجوی گوگل ظاهر می‌شود و کاربر بر روی آن کلیک می‌کند، به این عمل نرخ کلیک طبیعی یا CTR گفته می‌شود. مدیران وب‌سایت‌ها به دنبال افزایش این میزان کلیک هستند، زیرا روش‌های تبلیغاتی دیگر معمولاً هزینه‌های بالایی را به همراه دارند. به همین ترتیب، اگر یک وب‌سایت از طریق تبلیغات گوگل در صدر نتایج قرار گیرد و کلیک دریافت کند، در این صورت  (CTR)نرخ کلیک آن به‌ صورت ارگانیک به‌حساب نمی‌آید. به‌ طور کلی، برای بهبود نرخ کلیک طبیعی به زمان بیشتری نیاز است، اما نتایج و پایداری آن نسبت به روش‌های تبلیغاتی و کلیک‌های مصنوعی تولید شده توسط ربات‌ها، بسیار مؤثرتر و ماندگارتر خواهد بود.

انواع روشهای سئو کلاه سیاه، کلاه خاکستری، کلاه سفید و تفاوت آنها
مطالعه

نحوه افزایش دادن (CTR) نرخ کلیک

برای افزایش ترافیک ارگانیک و کسب نتایج مطلوب‌تر در سئو، نکات زیر را مد نظر قرار دهید:

  • عنوان های جذاب بنویسید

انتخاب عنوان مناسب برای محتوا اهمیت زیادی دارد و می‌تواند تأثیر مستقیم بر(CTR) نرخ کلیک داشته باشد. عناوین کلیشه‌ای معمولاً نادیده گرفته می‌شوند، در حالی که عناوینی که شامل کلمات جذاب مانند “آسان”، “رایگان”، “شگفت‌انگیز” و “بهترین روش” هستند، توجه بیشتری جلب می‌کنند. پیشنهاد می‌شود در بازه‌ای یک‌هفته‌ای، عناوین متنوعی را آزمایش کرده و کلمات مؤثر را شناسایی کنید تا بتوانید جذابیت محتوا را افزایش دهید.

  • معجزه توضیحات و متادسکریپشن درافزایش CTR نرخ کلیک

متا دیسکریپشن، توضیحاتی است که زیر عنوان صفحات در نتایج جست ‌وجوی گوگل نمایش داده می‌شود. این توضیحات کوتاه و جذاب، باید کاربر را ترغیب به کلیک‌کردن کنند و حدود ۱۶۸ کاراکتر طول دارند. در صورت عدم ارائه توضیحات مناسب، گوگل به‌ طور خودکار بخشی از محتوای صفحه را به‌عنوان متا دیسکریپشن نشان می‌دهد.

  • نشانه گذاری های استاندارد یا اسکیما

به احتمال زیاد متوجه شده‌اید که در کنار عنوان و توضیحات در نتایج جستجوی گوگل، برخی نشانه‌ها نیز وجود دارند که بر روی کاربران تأثیرگذار هستند.

۷ مورد از بهترین ابزارهای ردیاب رتبه برای سئو
مطالعه

برای مثال، ستاره‌های زرد رنگی که به عنوان سیستم امتیازدهی برای سایت شما زیر عنوان نمایش داده می‌شوند، می‌توانند به افزایش  (CTR)نرخ کلیک کمک کنند. همچنین، استفاده از تصویر کوچک مرتبط با عنوان یا ویدیو نیز می‌تواند شانس جلب توجه کاربران را افزایش دهد و نرخ پرش کاهش یابد.

  • استفاده کردن از URL های کوتاه و معنادار

یکی از مباحث مهم در زمینه سئو این است که گوگل صفحات با آدرس‌های کوتاه و معنادار را راحت‌تر شناسایی کرده و در رتبه‌بندی آن‌ها امتیاز بالاتری قائل می‌شود. اما نکته قابل توجه این است که تنها گوگل نیست که به آدرس‌های مختصر و مفهوم‌دار علاقه‌مند است؛ کاربران نیز به این موضوع توجه دارند. بخشی از کاربران برای فهم بهتر محتوای یک صفحه به آدرس نمایشی یا URL توجه می‌کنند.

تفاوت میان CTR و impression

چه عواملی باعث کاهش نرخ کلیک می شود؟

اکنون که با مفهوم دقیق  (CTR)نرخ کلیک آشنا شده‌اید، باید بفهمید چه عواملی می‌توانند منجر به کاهش تعداد کلیک‌ها بر روی وب‌سایت شما شوند.

  • به کارگیری سرعنوان‌های بی‌ربط، تکراری و مملو از واژه‌های کلیدی در وب‌سایت
  • لینک‌های بی‌ارتباط به صفحات وب
  • استفاده از توضیحات متا که تکراری و مبهم هستند
  • دامنه‌ای که با موضوع مورد جستجو همخوانی ندارد

سخن پایانی

(CTR) نرخ کلیک یکی از معیارهای کلیدی در بهینه‌سازی وب ‌سایت است که به تعداد کلیک‌های کاربران بر روی محتوا اشاره دارد. تولید محتوای جذاب و ارزشمند می‌تواند ترغیب‌کننده باشد و به افزایش کلیک‌ها کمک کند. گوگل نیز به وب‌سایت‌هایی که از نظر کاربران جذابند و محتوای مناسبی دارند، توجه بیشتری نشان می‌دهد. در نتیجه، افزایش CTR می‌تواند به بهبود رتبه شما در نتایج جستجوی گوگل منجر شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *