استراتژی های سئو سایت به دو گروه دسته بندی می شوند که شامل سئو on page و سئو off page می شود. هر دو مورد جهت ارتقاء وب سایت مهم هستند اما یکسری تفاوت های بنیادی دارند. سئو داخلی، بهینه سازی بخش های داخلی سایت که تحت کنترل شما هستند و یا به سایت شما مربوط می شوند را انجام می دهد. سئو خارجی از طریق ایجاد محتوا و دریافت بک لینک از دیگر سایت ها بر ارتقاء دامنه سایت، افزایش اعتبار و محبوبیت سایت تمرکز دارد. در این مقاله به تفکیک هر کدام را توضیح می دهیم تا تفاوت های آن ها برای شما آشکارتر شود.
سئو on page چیست؟
سئو داخلی یا on page بهینه سازی بخش های مختلف وب سایت را بر عهده دارد که بر رنکینگ نتایج موتور های جستجو تاثیر می گذارد. درواقع ظاهر شدن سایت شما در فهرست نتایج به عواملی مانند میزان دسترسی، سرعت، نوع محتوا، تگ های عنوان، کلمات کلیدی و دیگر المان ها بستگی دارد که همگی از طریق سئو داخلی بهینه می شوند. هر آنچه که در سایت تحت کنترل شماست و می توانید آن را تغییر دهید از طریق سئو داخلی انجام می شوند. در ذیل می توانید مهم ترین چک لیست سئو on page را مشاهده کنید.
- تگ عنوان
- تگ هدینگ
- ساختار URL
- متن جایگزین برای تصاویر
- سرعت بارگذاری صفحه
- بهینه سازی برای موبایل
- تولید محتوا
- لینکسازی داخلی
- نشانه گذاری اسکیما
- تگ اجتماعی
- تجربه کاربری
تگ عنوان
کلمات کلیدی خود را در تگ عنوان قرار دهید. در ذیل چند مورد از اقدامات اساسی در این زمینه را ذکر می کنیم.
- کاراکتر عنوان خود را به حداکثر ۶۰ کاراکتر محدود کنید.
- حدالمقدور کلمات کلیدی را در ابتدای عنوان بیاورید.
- بیش از حد از کلمات کلیدی در عنوان استفاده نکنید
تگ هدینگ
هدینگ ها معمولا بزرگترین کلمات در هر صفحه هستند که موتورهای جستجو اهمیت بالایی به آن ها می دهند. شما می توانید کلمات کلیدی خود را در بخش هدینگ سایت قرار دهید. علاوه بر این مطمئن شوید h1 های شما در هر صفحه ۱ عدد باشد.
ساختار URL
می توانید بعضی از کلمات کلیدی را در URL خود قرار دهید. به موارد ذیل توجه کنید.
- آدرس URL خود را همواره کوتاه نگه دارید.
- بیش از حد از کلمات کلیدی در URL استفاده نکنید
متن جایگزین برای تصاویر
این متن برای کاربران عادی قابل مشاهده نیست. متن جایگزین جهت کمک به کاربران نابینای سایت شما به منظور فهم بهتر تصاویر استفاده می شود.
- تصاویر را در حداکثر ۱۰کلمه توصیف کنید.
- کلمات کلیدی را در جایگاه مناسب و طبیعی خود در جمله استفاده کنید
سرعت بارگذاری صفحه
افزایش سرعت بارگذاری کامل سایت از جمله اقداماتی است که در بخش سئو داخلی اجرا می شود. کندی در بارگذاری محتویات سایت تأثیر منفی بر تجربه کاربری می گذارد که موجب ریزش مخاطبان شما خواهد شد. یکسری نکات در این زمینه توصیه می شود که به شرح ذیل است.
- درخواست های HTTP را به حداقل برسانید.
- پاسخ سرور بهتر است کمتر از ۲۰۰ میلی ثانیه باشد.
- حافظه پنهان مرورگر (catching) لازم است که به صورت دوره ای تنظیم شود.
- حالت فشرده سازی Gzip را فعال کنید.
- تصاویر بهتر است زیر ۱۰۰کیلوبایت باشند.
- فایل های html – css – js را فشرده سازی کنید.
بهینه سازی برای موبایل
دستگاه های کامپیوتر یا دسکتاپ تنها دیوایس ها برای ورود به سایت نیستند. با توجه به آنکه کاربران موبایل روز به روز در حال افزایش هستند، وب سایت شما باید قابلیت بارگذاری بر روی موبایل و دیگر دیوایس ها را داشته باشد.
تولید محتوا
سعی کنید محتواهایی تولید کنید که علاوه بر سئو محور، کاربر محور نیز باشند. این کار باعث می شود تا کاربران تعامل خوبی با محتوای سایت شما برقرار کنند. به طور کلی سعی کنید محتوای خود را برای رفع مشکلات کاربران خود تولید کنید.
لینکسازی داخلی
هر محتوایی که در سایت خود بارگذاری می کنید سعی کنید از یکسری کلمات مرتبط که قابلیت لینک دهی به دیگر محتواها را دارند استفاده کنید. در این خصوص می توانید ۱ تا ۳ لینک در هر محتوا استفاده کنید. این لینک های داخلی کمک می کنند تا سایت شما بیشتر دیده شوند.
نشانه گذاری اسکیما
اسکیماها مجموعه ای از داده های به نسبت کوچک و ساختار یافته ای هستند که توسط مدیران وب نوشته می شوند و باعث می شود موتورهای جستجو سریعتر محتوای شما را درک کنند. نتیجه آن معرفی بیشتر محتوا به کاربران خواهد بود. با روش نشانه گذاری اسکیما تمامی داده ها و اطلاعات راحتتر تجزیه و تحلیل می شوند.
تگ های اجتماعی
شما می توانید با اشتراک گذاری محتوای خود در شبکه های اجتماعی افراد بیشتری را به ورود به سایت خود دعوت کنید. افزایش ورود کاربران نتیجه مثبتی در سئو سایت خواهد داشت. مطمئن شوید کدام شبکه اجتماعی بیشترین کاربر را در حوزه شما دارد و از همان استفاده کنید.
تجربه کاربری
تکنیک های سئو باید بگونه ای پیاده سازی شوند که شاهد رفتارها و تجربه مثبت کاربران باشیم. این کاربران هستند که سرنوشت یک سایت را رقم می زنند. هر چقدر مخاطبان شما با رفتار خود سیگنال های مثبتی را به گوگل ارسال کنند به همان نسبت سایت شما رشد خواهد کرد.
سئو off page چیست؟
سئو خارجی یا off page افزایش اعتبار دامنه سایت شما را بدنبال دارد. لینک هایی که در دیگر سایت ها به سایت مرجع شما داده می شود یک نوع سئو خارجی است.
تصور کنید داخل وان حمام خود چند اردک پلاستیکی قرار داده اید (اردک ها همان صفحات سایت شما هستند). با پر کردن وان از آب تمام اردک ها بالا می آیند (آب نقش لینک ها را ایفا می کند). با پر نگه داشتن وان حمام خود هر اردکی که در وان بیاندازید در بالاترین سطح شناور خواهد بود. بنابراین با سئو خارجی هر صفحه جدیدی که ایجاد کنید به دلیل بالا بودن اعتبار دامنه، در سریع ترین زمان در رنکینگ بالا قرار می گیرد.
چگونگی بهینه سازی خارجی سایت
عوامل مختلفی وجود دارد که بر سئو خارجی شما تاثیر می گذارد. اما هدف اصلی ایجاد اعتماد و افزایش شهرت سایت می باشد که با به اشتراک گذاری برخی محتواها در دیگر سایت ها انجام می شود. در ذیل به صورت چک لیست چند تکنیک راهبردی ارائه می شود.
- استفاده از لینکسازی خارجی
- کسب مشتری از طریق شبکه های اجتماعی
- استفاده از پست مهمان یا guest posting
- استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ
بطور کلی بزرگترین فاکتور جهت سئوی خارجی کیفیت بک لینک ها و همچنین تعداد آن ها می باشد. اما اولویت اصلی کیفیت آن ها می باشد اینکه از چه سایت هایی به عنوان میزبان محتوای خود جهت انجام بک لینک استفاده کنید.
نتیجه گیری
برای افزایش رتبه و رنکینگ یک وب سایت لازم است که سئو on page و off page را به طور همزمان و موازی با هم انجام دهید. هر کدام در جایگاه خود فوق العاده ارزشمند هستند و نمی توان برتری خاصی نسبت به دیگری برای هر کدام قائل شد. شرکت یاس وب با ارائه بهترین خدمات پشتیبانی سایت و سئو سایت سعی می کند بصورت کاملا علمی و اصولی مراحل سئو داخلی و خارجی را روی وب سایت پیاده سازی کند. به همین دلیل جهت دریافت پکیج های سئو سایت این شرکت و کسب اطلاعات جزئی تر حتما با این شرکت تماس حاصل فرمایید.
بدون دیدگاه